Wat is thuiszorg?
Thuiszorg, wat is dat nou precies? Thuiszorg is hulp die aan huis geboden wordt. Deze hulp is in verschillende onderdelen te verdelen. Bij thuiszorg kunt u denken aan persoonlijke verzorging. Dit is bedoeld in de vorm van begeleiding of verpleging. Thuiszorg is bedoeld voor ouderen of mensen met een beperking die hulp nodig hebben. Voor ouderen geldt dat deze hulp vaak nodig is als zij wel thuis willen blijven wonen. Ook kan thuiszorg bedoeld zijn voor mensen met een ziekte of mensen die door een beperking niet in staat zijn om taken als persoonlijke verzorging uit te voeren. Het hoofddoel van thuiszorg is om mensen thuis de hulp te geven die nodig is, zodat zij niet de stap naar een verzorgingstehuis of een andere instantie maken.
Soorten thuiszorg
De thuiszorg is in verschillende soorten in te delen, namelijk:
- Psychische thuiszorg: Deze vorm van thuiszorg is gericht op mensen met geestelijke aandoeningen. Deze soort thuiszorg is gericht op structuur in de dag te krijgen of blijven ondersteunen om sociaal contact niet verloren te laten gaan.
- Gespecialiseerde thuiszorg: Deze variant is bedoeld om grip terug te krijgen op het dagelijks leven. Dit kan komen door bijvoorbeeld verslaving een aandoening of problemen tijdens het opgroeien
- Ambulante thuiszorg: Deze vorm van thuiszorg kan overal, op ieder moment plaatsvinden. Dit is geen plaatsgebonden thuiszorg.
- Palliatieve thuiszorg: Deze thuiszorg-vorm is geschikt bij ongeneeslijk zieke personen. Deze zorg is bedoeld om de kwaliteit van leven zo draagbaar en prettig mogelijk te laten verlopen.
- Terminale thuiszorg: Deze zorg is bedoeld voor mensen die nog maar kort te leven hebben. Over het algemeen is dit de zorg die plaatsvind in de laatste 3 maanden.
- Transmurale thuiszorg: Dit is gecombineerde zorg. Bijvoorbeeld thuiszorg in combinatie met de huisarts.
- Acute thuiszorg: Deze vorm is, zoals de naam al zegt, acute zorg. Op een moment dat u het hard nodig heeft.
- Regluiere thuiszorg: Hierbij is een indicatie nodig. Welke vorm in invulling deze thuiszorg krijgt hangt af van wat te behandelaar voor u regelt.
- Particuliere thuiszorg: Bij particuliere thuiszorg wordt er tegen betaling zorg geleverd. Zorg voor eigen rekening. Hierbij bepaalt u zelf op welke manier u thuiszorg krijgt.
Wat doet thuiszorg
Thuiszorg is zorg aan huis. Deze hulp kan in verschillende soorten geboden worden. Dit kan bestaan uit presoonlijke verzoring, als begeleiding of verpleging. Thuiszorg zorgt ervoor dat mensen thuis de hulp krijgen die zij nodig hebben. Door deze geboden hulp kunnen mensen langer thuis blijven wonen.
Wat doet thuiszorg voor ouderen?
Voor ouderen is thuiszorg geschikt bij de wens om langer thuis te blijven wonen. De hulpverlener kan zorgen voor persoonlijke verzorging (denk hierbij aan wassen of ondersteunen in het omkleden). Deze ondersteuning kan plaatsvinden met bijvoorbeeld een aantrekhulp. Daarnaast kan thuiszorg voor ouderen worden ingezet bij het regelen van administratieve zaken of om het sociale contact niet te verliezen.
Thuiszorg na operatie
Thuiszorg na een operatie kan op ieder moment worden aangevraagd. Met een indicatie voor thuiszorg kunt u dit regelen. Bij thuiszorg na een operatie kan er op verschillende manieren ondersteund worden. Hierbij kunt u denken aan ondersteunen in persoonlijke verzorging of bijvoorbeeld ondersteunen in administratieve taken.
Aantrekhulp
Met een aantrekhulp kunt u eenvoudig zelf uw steunkousen aantrekken. Binnen de categorie aantrekhulpen vallen verschillende onderdelen om te helpen met thuiszorg. Dankzij de aantrekhulp kunt u eenvoudig zelf steunkousen en panty’s aan- en uittrekken. De aantrekhulp is niet alleen geschikt voor patiënten, maar ook voor zorgverleners uit de thuiszorg.
Aantrekhulp steunkousen
Een aantrekhulp voor steunkousen is bedoeld om het aan- en uittrekken van uw steunkousen zo eenvoudig mogelijk te maken. Voor de thuiszorg-medewerker, maar ook voor u zelf. Met een breed assortiment aan thuiszorg-hulpmiddelen kunt u altijd een geschikte aantrekhulp vinden. Per aantrekhulp verschilt welke kousen aangetrokken kunnen worden. Ook de werking van de aantrekhulp kan eventueel verschillen. Het doel van een aantrekhulp is om u te ondersteunen bij aandoeningen zoals reuma en artritis.
Steve+ aantrekhulp
Steve+ biedt een breed assortiment aan hulpmiddelen om te ondersteunen bij het aan- en uittrekken van steunkousen. Bij vrijwel iedere situatie kan Steve u een gepaste oplossing bieden. Het voordeel van Steve is dat u zelfstandig en zonder bukken de elastische kousen aan- en uit kunt trekken. Bekijk het gehele assortiment van Steve+ en maak uw keuze in uw aantrekhulpmiddel.

Sok aantrekhulp
Voor het eenvoudig aan- en uittrekken van een sok zijn er voldoende aantrekhulpen om uw keuze uit te maken. Het doel van deze aantrekhulp is ervoor te zorgen dat u ontlast wordt van pijn tijdens het aantrekken van uw sokken. Bij een blessure als reuma kan het voorkomen dat u pijn ervaart tijdens het aantrekken van uw sokken. Deze pijn is verleden tijd met de keuze voor een aantrekhulp. Met deze aantrekhulp kunt u eenvoudig uw sokken aan- en uittrekken, zonder al te veel moeite. Met een aantrekhulp voor de sok kiest u voor een gemakkelijke manier om uw sok aan te trekken. Dit kunt u doen door de aantrekhulp aan beide zijdes vast te houden en over uw been heen te schuiven. Er zijn verschillende aantrekhulpen voor de sok in omloop. De manier van aantrekken en de moeilijkheidsgraad kan per aantrekhulp verschillen.